Chaga (hamvaskéreg) gomba kivonat kapszula

15 150 Ft

A hamvaskéreg gomba, azaz a chaga gomba (Inonotus obliquus) egy gombafajta, amely főként a nyírfák kérgén nő hideg éghajlaton, például Észak-Európában, Szibériában, Oroszországban, Koreában, Észak-Kanadában és Alaszkában. A chaga külsőleg egy égett, kemény széndarabhoz hasonlít, amely nagyjából 25-38 cm méretűre nő meg, a belseje azonban narancssárga színű és puha.

A hamvaskéreg gombát már ősidők óta használják a népi gyógyászatban. Az egyik legrégebbi dokumentum, amelyben megemlítik, Hippokratész Corpus Hippocraticum című műve. Az orvoslás atyja a gomba főzetét külsőleg a sebek mosására használta. Bár keserű íze miatt ritkán fogyasztják egészben, szárított és porított változata egyre népszerűbb kávé- és teakészítmények összetevőjeként, illetve kapszula formájában étrend-kiegészítőként. Cikkünk a témában itt olvasható.

Cikkszám: 5904806120328 Kategória: Címke:

Chaga (hamvaskéreg) gomba kivonat 400 mg – 40% poliszacharodik, 30% béta glükán – Biowen étrend-kiegészítő 90 kapszula

  • vegán kapszulákba zárva,
  • üvegedény a zero waste ideológiával összhangban,
  • 100%-ban természetes, BioPerine® kivonattal erősítve.

Chaga gomba kivonat – Inonotus obliquus (Ach. ex Pers.) Pilát) perikarp kivonat 40% poliszacharidokra és 30% béta-glükánokra [DER 25:1], BioPerine® feketebors gyümölcskivonat 95% piperinre standardizált, kapszulahéj: hidroxipropil metil-cellulóz. Chaga gomba kivonat, amely laktóz- és gluténmentes, és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. A Chaga gombát standardizált kivonat formájában kapszuláztuk vegán kapszulákba. A kivonatot a Chaga gombák maghéjából hoztuk létre!

Chaga gomba kivonat (Inonotus obliquus) – Mi ez?
A Chaga egy gomba, ami nem úgy néz ki, mint a sztereotip, sapkás és szárú gomba. A Chaga egy fán, főleg nyírfán lévő növedék, amely kívülről nagyon sötét, belül sárga színű! A chaga gomba az északi erdőkben található, főleg a nyírfás erdőkben.

A chaga gombák jól ismertek például Szibériában, ahol a helyiek a belőlük készült forrázatot használják számos kellemetlen betegség ellen. A kapszula formának köszönhetően a Chaga gombát tartalmazó étrend-kiegészítő használata egyszerű, a kivonat kimért és mindig ugyanannyi terméket fogyasztasz. A Chaga értékes tápanyagok egész sorát tartalmazza, amelyek ilyen értékes gombává teszik.

A Chaga gomba kivonat tulajdonságai – A halhatatlanság gombája

gazdag antioxidánsokban, ásványi anyagokban és számos jótékony növényi vegyületben, amelyek közül a legismertebbek:

  • a triterpenoidok,
  • a melaninok,
  • a poliszacharidok,
  • a polifenolok, illetve
  • a flavánok.

FONTOS!

  • Mivel csökkenti a vércukorszintet, ezért nem biztonságos az inzulint és más vércukorcsökkentő gyógyszereket szedők számára.
  • A chaga gomba olyan fehérjét is tartalmaz, amely megakadályozhatja a véralvadást, ezért vérhígító gyógyszerek szedése esetén mindenképp orvosi konzultációra lesz szükség.
  • Mivel nincs kutatás a chaga biztonságosságáról terhes vagy szoptató nők esetében, inkább kerüljük a gomba használatát az említett állapotokban!

Előnyei: A béta-glükánok segítenek fenntartani a vér megfelelő koleszterinszintjét, és ez a koleszterin rendkívül fontos a szív- és érrendszer egészsége szempontjából. Hozzáadtunk valami egyedit a Chaga gomba-kivonathoz, a BioPerine®-t, amely fekete bors gyümölcs kivonata 95%-os piperinre standardizált. Ez javítja a Chaga gomba tulajdonságait, de a Chaga kivonatunkat is új tulajdonságokkal ruházza fel!

A fekete bors:

egészségessé teszi bőröd,
segít fenntartani az egészséges légzőrendszert,
erősíti az immunitást,
javítja az idegrendszer egészségét,
támogatja a máj egészségét,
megkönnyíti az emésztést.

Termékünkben a béta-glükánok szabványosítása, mint a Chaga gomba összetevői, akár 30% is lehet! A Chaga egy egyedülálló gomba, amely változatossá teszi étrendjét, a béta-glükánoknak is köszönhetően! Ez miért fontos? A béta-glükánok mennyisége döntő fontosságúak a termék kiváló minőségéhez.

Hogyan kell használni?
A Chaga gomba kivonat, különösen kapszulák formájában, nagyon könnyen használható. Minden vegán kapszula egy mért adag Chaga gombát tartalmaz BioPerine® kivonattal együtt. Így biztos lehetsz benne, hogy minden alkalommal megfelelő és egyforma adag Chaga gombát fogyasztasz el. Tehát a Chaga elkísér, ahol csak szükséged van rá! Otthon, munkahelyen vagy utazás során.

Ajánlott adag: A jótékony hatás eléréséhez szükséges napi ajánlott bevitel: napi 1 kapszula étkezés közben. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot.

Az étrend-kiegészítők nem használhatók a változatos étrend helyettesítésére. A változatos étrend és az egészséges életmód az alapja a szervezet megfelelő működésének.
Kisgyermekek elől elzárva tárolandó. Szobahőmérsékleten tartandó. Védd a nedvességtől és a napfénytől. Fogyasztása 12 éves kor alatti személyek vagy terhes és szoptató nők számára nem ajánlott. A termék fogyasztása ismert alapbetegség, valamint gyógyszerszedés esetén nem javasolt!

Kiszerelés: 90 vegan kapszula (90 napi adag)