B3 vitamin (Niacin) por

10 500 Ft

A niacin, más néven B3-vitamin, fontos tápanyag. Valójában minden testrésznek szüksége van rá a megfelelő működéshez. Kiegészítőként a niacin segíthet a koleszterinszint csökkentésében, az ízületi gyulladás enyhítésében és az agyműködés fokozásában az egyéb előnyök mellett.
Különös figyelmet érdemel az egyik mellékhatás, ami flush hatás néven ismert. Ez akkor fordulhat elő, ha 30-50 mg vagy több kiegészítő niacint veszünk be egyetlen adagban. A bőr kipirosodását okozza égő vagy viszkető érzéssel. Bár a niacin kipirulás önmagában általában nem káros, más kellemetlen mellékhatásokkal is járhat, mint például fejfájás vagy alacsony vérnyomás.

Niacin (vitamin B3) – nikotinsav – (flush hatással) Biowen étrend-kiegészítő 120 g por

Nikotinsav:

  • flush hatású,
  • 120 g B3 vitamin egy csomagban,
  • a fáradtság csökkentése,
  • mentális funkciók támogatása,
  • befolyásolja az energiaanyagcsere támogatását,
  • támogatja az idegrendszert,
  • jótékony hatással van a bőrre és a nyálkahártyára,
  • tiszta összetétel, felesleges adalékanyagok nélkül,
  • biztonságos üvegtégelyben, fémkupakkal, újrahasznosítható csomagolásban.
  • nettó súly: 120 g

Niacin, B3-vitamin, PP-vitamin, nikotinsav... Tudtad, hogy ezek a nevek mind ugyanazt az anyagot jelölik? Valóban így van! A sokféle néven ismert B3-vitamin (vagy szélesebb körben csak niacin néven ismert) értékes tulajdonságokkal rendelkezik a szervezet számára, és hiányosságai szabad szemmel is láthatóak – szó szerint! A Biowen B3-vitamin csomagjában 120 gramm por található, felesleges adalékanyagok nélkül, egyszerűen 100%-ban tartalmazza ezt a vitamint. Igen, semmi több! Márkánkat éppen az különbözteti meg, hogy étrend-kiegészítőink összetétele rendkívül tiszta és mentes minden olyan adalékanyagtól, amelyre nincs szükség. Másrészt pedig olyan bevált, biztonságos és hatékony összetevőket választunk, amelyek megmutatják, hogy a jó minőségnek egyáltalán nem kell a legdrágábbnak lennie!

 

Niacin – érdemes szedni?

A niacinnal vagy más néven nikotinsavval történő kiegészítés meglehetősen népszerű. Különösen azért, mert a B3-vitamin vízben oldódik, így nagyon könnyen fogyasztható. Számos jótékony tulajdonsága miatt értékelik, melyekről bővebben a kiegészítés tulajdonságainak leírásában olvashatsz, és amelyek közé tartozik:
az energia-anyagcsere támogatása,
az idegrendszer támogatása,
a bőrre és a nyálkahártyára gyakorolt jótékony hatás,
a fáradtság csökkentése,
a pszichés funkciók támogatása.

A szervezet széleskörű, több szinten történő támogatása miatt érdemes niacint (B3-vitamin ) szedni, különösen akkor, ha más módon, például a táplálékkal nem biztosítod megfelelő mennyiségben. Ez főként azokra igaz, akik kis mennyiségben vagy egyáltalán nem fogyasztanak húst. A niacin ugyanis főként a sertés- vagy baromfihúsban, valamint a belsőségekben, például a májban található meg. A növényekben, például a burgonyában is megtalálható.

Miért a por alak?

Mi a por mellett döntöttünk, mert így a kiegészítés adagolását a saját igényeidhez igazíthatod. Emellett szabadságot ad az alkalmazásban is – a port bármilyen folyadékhoz hozzáadhatod (feltéve, ha nem forró!), és gond nélkül megihatod. Nem tartalmaz kapszulahéjat sem, ezért vegánok számára is a legtermészetesebb módon fogyasztható.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a kapszulák (különösen a természetes, felesleges adalékanyagok nélküliek) nem jók A kapszula hasznos, mivel egyenletesen adagolt adag a kiegészítésből, ami megkönnyítheti a termékek használatát. Ekkor már nem kell a kiegészítőt semmilyen folyadékkal összekeverni, hanem egyszerűen csak elfogyasztani a kész kapszulát és…. kész!

Mit jelent az, hogy a Niacin 100% nikotinsav?

Ez azt jelenti, hogy se kevesebb, se több. 100% B3-vitamin! Nem találsz benne semmilyen más adalékanyagot. A táplálékkiegészítő minden egyes adagolókanálja kizárólag nikotinsav, töltőanyagok, csomósodásgátlók, tartósítószerek vagy íz- és színezékanyagok nélkül! Kiegészítőink tiszta összetétele rendkívül fontos számunkra.

A “100% nikotinsav” kifejezésnek van egy második jelentése is. A niacin különböző formákban létezik. Az egyik ilyen csak a nikotinsav. A niacin másik formája lehet nem nikotinamid. A nikotinamid a niacin enyhébb változata, amely nem rendelkezik a nikotinsav flush hatásával. A nikotinsav jobban felszívódik a szervezetben, mint a nikotinamid, ezért mi csak a nikotinsavas formát választottuk.

Összetevők: Niacin (nikotinsav) 100%.

1 csomag = 120 g niacin!

A nikotinsav tulajdonságai

A nikotinsav, vagy B3-vitamin, PP-vitamin vagy niacin, ahogy a termék fő leírásában említettük, számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek jótékonyan hatnak szervezetünkre. Egyike azoknak a vegyületeknek a szervezetünkben, amelyek nélkül valóban nehezen tudnánk működni, és hiányosságai szabad szemmel is észrevehetőek! Milyen tulajdonságokkal rendelkezik a niacin? Miért érdemes B3-vitamint fogyasztani? Nézd meg az alábbiakban!

Részvétel a mentális (pszichológiai) funkciók normál lefolyásában

A niacin segít fenntartani a normális pszichológiai funkciókat, a pszichológiai funkciók pedig a gondolkodás, az érzés vagy intuíció és az érzékelés (Jung szerint). Elképzelheted tehát, mennyire fontos, hogy ezek megfelelően működjenek, minden nap!

A fáradtság csökkentése

Ki ne fáradna el közülünk néha? Néha persze ez normális, például egy intenzív nap után. Amikor azonban ez elkezdi zavarni a napi működésünket, egész nap fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, és semmihez sincs kedvünk, az annak a jele, hogy hiányozhat a B3-vitamin!

A bőr és a nyálkahártyák megfelelő állapotának fenntartása

Ezért a szervezetben az elégtelen nikotinsavval összefüggő hiányosságok szabad szemmel is észlelhetők. Ezek a nyálkahártyákon és a bőrön tükröződnek. A niacin segít megőrizni bőrünk egészségét, és gondoskodik nyálkahártyáink ápolásáról. Rendkívül fontos, hogy mindkét szerv milyen állapotban van! Ezek az egyik első gátak a mikroorganizmusok, baktériumok vagy vírusok szervezetünkbe való bejutása ellen!

Az idegrendszer működése

Ez rendkívül fontos! Az idegrendszerünk nem csak azt jelenti, hogy hogyan érezzük magunkat, hanem azt is, hogy hogyan működik a testünk! Az egész testünkben található, és befolyásolja, hogyan mozgunk, hogyan működnek a belső szerveink, de a reflexeinket, az érzékszerveinket, az arckifejezésünket… Mondhatnánk, hogy abszolút mindent! Ennek a rendszernek a legkisebb zavara is rengeteg zavart okozhat a testben.

Energia anyagcsere

Végül, de nem utolsósorban a niacin szervezetre gyakorolt jótékony hatása az energiaanyagcserére gyakorolt hatása. Idegenül hangzik? Már megmagyaráztuk. Az energia-anyagcsere nem más, mint az, hogy szervezetünk értékes összetevőket ragad meg a táplálékból, majd tárolja és továbbítja azokat, hogy fenntartsa testünk életfontosságú tevékenységeit. Egyszerűen átalakítja a táplálékból származó anyagokat az élethez szükséges energiává és testünk számos elemének építőköveivé! Érted már, miért olyan fontos, hogy megfelelően működjön?

Alkalmazása: Kiegészítőnk por formájában van, ami kényelmessé teszi a használatát, például étkezés közben. Oldj fel 1 adagolókanálnyit például vízben vagy gyümölcslében, és idd meg étkezés közben. Egy kiskanálnyi mennyiség (5 gramm) 100%-ban fedezi a napi nikotinsav szükségletet.

Tárolása: szobahőmérsékleten, száraz helyen, gyermekektől elzárva, a napfénytől védve

Kiszerelés: 120 g por

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„B3 vitamin (Niacin) por” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük